Yoga - Adem - Meditatie - Ontspanning - Klank

Ontspanning

 

Iedereen kent een ontspannen gevoel als ervaring. Ontspanning die zich toont als gevoel van verliefdheid, een volkomen uitgerust wakker worden of een situatie waarin alles moeiteloos gaat. Het besef dat je open en ruim bent, dit is je ware wezensnatuur.

Het dagelijkse leven kan echter ook momenten geven van confrontatie met gevoelens van gescheidenheid. Tevens kunnen eigen gemaakte voorstellingen verschillend zijn van de "werkelijke nu" beleving. Een gevolg hiervan is het creëren van reacties van emoties, afweer en spanningen die verhinderen je natuurlijke zelf te zijn. Hoe ga je daar dan mee om?

Je kunt bewust leren te ontspannen in je lichaam, in je emoties, in je adem en in je gedachten.

Door toegepaste oefeningen leer je alert te zijn voor ruimte en ontspanning. Deze oefeningen toepassen in je dagelijkse leven brengen je naar onafhankelijkheid zodat je kan leren genieten onbeperkt ontspannen te zijn, leven in er wel - Zijn.

Alle oefeningen in groepslessen, individuele begeleiding en de opleiding brengen je in een zelfonderzoek met ervaring die je in het huidige ogenblik brengen met inzichten die voorbij gaan aan het denken.

 

In de Upanishaden wordt al aan kinderen onderricht gegeven over wat ze zelf zijn: 

 

 

Chandogya Upanishad.   

‘Leg dit zout in het water en kom morgen bij me terug.’
Shvetaketu deed wat hem gezegd werd.
Zijn vader: ’Breng me het zout dat je gisteravond in het water hebt gelegd.’ Hij voelde ernaar maar kon het niet vinden.
Zijn vader sprak: ’Je kunt het niet vinden omdat het volledig is opgelost. Indien je het wilt waarnemen, proef er dan aan de bovenkant aan. Hoe smaakt het?’
‘Zout, heer.’
‘Proef in het midden, hoe smaakt het?’
‘Zout, heer.’
‘Proef van de bodem. Hoe smaakt het?’ 
‘Zout, heer.’
‘Zet het weg en kom bij me terug.’
Zijn vader sprak toen: ’Dat zout is er aldoor en overal. Waarlijk, precies zo is het Zijn overal, je kunt het niet waarnemen, maar het is er werkelijk. Dat wat deze subtiele essentie uitmaakt, dat alles heeft Dat als het zelf. Dat is de waarheid. Dat is het atman. Dat ben jij, Shvetaketu.E-mailen
Bellen
Map
Info